У Раді розповіли, чи будуть підвищені витрати на армію

Читать на русском
Парламентський комітет з питань нацбезпеки задоволений сумою витрат на забезпечення обороноздатності нашої країни, які пропонуються в проекті бюджету.

Парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони задоволений сумою витрат на забезпечення обороноздатності нашої країни, які пропонуються в проекті бюджету на 2018 рік.

Про це «Слову і Ділу» розповів член комітету, народний депутат Олександр Бригинець (фракція Блок Петра Порошенка).

«Наш комітет багато попрацював над тим, щоб витрати на оборону збільшувалися. Не так сильно, звичайно, як потрібно в умовах війни: у держави, наприклад, не вистачає коштів, щоб швидко реформувати армію. Але з року в рік, виділяючи значні кошти, ми доб'ємося необхідного результату. І на сьогодні, все виглядає так, що бюджет буде прийнятий в тому вигляді, який задовольнить наш комітет», - сказав Олександр Бригинець.

Нагадаємо, в проекті держбюджету на 2018 рік фінансування Міноборони передбачено в розмірі 83,3 млрд грн. При цьому 16,3 млрд грн планується направити на розвиток, закупівлю, модернізацію і ремонт зброї, 60 млрд -на забезпечення діяльності ЗСУ (в тому числі понад 30 млрд грн на оплату праці) - 2,3 млрд - на лікування та реабілітацію військовослужбовців, а 857 млн ​​- на будівництво і покупку житла для військовослужбовців.

Відзначимо, що 2017 року фінансування Міноборони становило 63 млрд грн, тобто, на 20 млрд грн менше, ніж передбачається виділити в 2018 році.

Як повідомляло «Слово і Діло», Рада прийняла в першому читанні Держбюджет на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: