Трамп зізнався Лаврову, що війна в Україні йому байдужа, - ЗМІ

Читать на русском
Американський президент Дональд Трамп в розмові з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим висловив меншу стурбованість щодо війни на Донбасі.

Американський президент Дональд Трамп в розмові з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим висловив меншу стурбованість щодо війни на Донбасі.

Про це повідомляє Тһе New York Times з посиланням на джерела в Білому домі, пише «Слово і Діло».

Трамп зазначив, що питання війни на Донбасі турбує критиків його адміністрації і попросив росіян допомогти йому вирішити це питання.

У США негативно відреагували на повідомлення про таке ставлення президента. Так, колишній чиновник Пентагону Майкл Карпентер назвав це «повною здачею України», а дослідник аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace Ендрю Вайс заявив, що Трамп «підставив» Україну.

Повернути Крим і Донбас: мирних сценаріїв усього триСценаріїв повернення окупованих Донбасу і Криму без використання військової сили існує всього три, та й то в окремих випадках Києву доведеться вдатися до використання сили, щоби приборкати «особливо ідейних» шанувальників «русского мира».

«Слова Трампа про те, що Комі «божевільний» не повинні затьмарити той факт, що він підставив Україну під час зустрічі з росіянами. Заява, що він не дуже переживає з приводу російської агресії в Україні вражає. Це повний розрив з політикою Заходу», написав Ендрю Вайс в Twitter.

Як повідомлялося, Трамп спростував твердження про те, що він передав Росії дані, отримані ізраїльською розвідкою.

Нагадаємо, в Білому домі прокоментували інформацію про заміну військової допомоги Україні кредитами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: