Скільки грошей піде на дорогу до південних курортів України з інших міст?

Читать на русском

Напередодні початку курортного сезону в Україні «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, у скільки обійдеться дорога до трьох найпопулярніших курортних міст країни.

Для середньостатистичної української сім'ї з двох дорослих і двох дітей вартість проїзду в плацкартному вагоні поїзда «Укрзалізниці» обійдеться в середньому вдвічі-втричі дешевше, ніж така ж подорож автомобілем.

Для подорожі на авто аналітики порталу взяли до розрахунку витрати пального у 8 літрів на 100 кілометрів шляху і вартість бензину марки А-95 у 25,4 гривні за літр.

Варто врахувати, що всі три популярні напрямки відпочинку розташовані на півдні країни, але зі східних регіонів вигідніше їхати до Бердянська, із західних – в Одесу, а з центральних – в Херсон.

Також зі збільшенням дистанції зростає і розрив у вартості проїзду на поїзді або авто: на великих відстанях подорож машиною обійдеться майже втричі дорожче, ніж поїздка на поїзді, а на коротких дистанціях ціна проїзду у вагоні або на авто може бути майже ідентичною.

Так, поїздка із сім'єю з Києва до Одеси поїздом обійдеться в 420 гривень, а той самий маршрут на авто – в 978 гривень. Водночас поїздка через всю Україну зі Львова до Бердянська обійдеться від 900 гривень потягом, до 2600 гривень на авто.

Нагадаємо, 18 травня «Укрзалізниця» заявила про намір поставити термінали для самообслуговування з купівлі квитків на ж/д вокзалі в Києві.

На час святкування Трійці залізничники призначили п'ять додаткових поїздів, які курсуватимуть з другого по п'яте червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: