Критична ситуація у Львові: у місті понад 7 тисяч тонн сміття лежить на землі

Читать на русском
Садовий розповів, що у Львові понад 7 тисяч тонн відходів лежать на землі. Це сміття нікуди вивозити, так як, тільки три міста після підписання меморандуму уклали з містом договори на захоронення ТПВ.

Сьогодні, 15 травня, обговорили критичну ситуацію, яка склалася у Львові з вивезенням та захороненням твердих побутових відходів.

Про це повідомили в прес-службі мерії міста, передає «Слово і Діло».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 31 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, сьогодні у місті лежить понад 7 тисяч тонн відходів на майданчиках і на перевантажувальних станціях. Цей вивозити сміття нікуди, адже тільки три міста після підписання меморандуму уклали з містом договори на захоронення ТПВ.

«Я кажу, що сьогодні є проблема – понад 7 тис тонн відходів лежать на землі, їх немає куди везти, маючи в Україні тисячі полігонів. Всі кажуть, що проблеми немає, меморандум підписали і все вирішили», - зазначив міський голова Львова.

Кабінет міністрів України у співпраці з Львівською обласною державною адміністрацією та місцевими органами самоврядування Львівщини знайшли рішення проблеми утилізації твердих побутових відходів, що утворюються на території р. Львів.

Раніше повідомлялося, що китайці готові побудувати сміттєспалювальний завод у Львівській області.

Нагадаємо, в Києві встановили підземні сміттєві контейнери.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», у Садового 329 обіцянок, із яких 140 він виконав і 91 – провалив. Рівень його відповідальності – 43%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: