ЄБРР виділить Львову кошти на боротьбу зі сміттям

Читать на русском
ЄБРР заявив про свою готовність виділити Львову до 20 млн євро для вирішення проблеми з твердими побутовими відходами.

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір виділити Львову до 20 млн євро для вирішення проблеми з твердими побутовими відходами.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив старший радник ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Антон Усов, передає «Слово і Діло».

«В контексті Львівського весняного бізнес-форуму ЄБРР заявив про свою готовність вирішити проблему поводження з твердими відходами в муніципалітеті Львова. Щорічно велике українське місто з населенням близько 250 тисяч жителів генерує близько 250 тисяч тонн твердих відходів. Утилізація відходів останнім часом стала великою проблемою для муніципалітету», - написав він.

З урахуванням результатів техніко-економічного обґрунтування ЄБРР розглядає питання про надання фінансування на суму до 20 млн євро за кількома ключовими напрямами: сортувальна установка для початку окремого збору відходів, перший етап реконструкції Грибовицького сміттєзвалищы, перший етап будівництва компостування.

Повідомляється, що проект може бути профінансовано також іншими міжнародними організаціями і може бути підписаний в 3-му кварталі 2017 року.

Нагадаємо, 21 квітня мер Львова Андрій Садовий заявив про підписання меморандуму про припинення «сміттєвої блокади» столиці Галичини.

Однак вже після цього, львівський сміття був виявлено в Чорнобильській зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: