Головні факти біографії нового президента Франції Еммануеля Макрона

Читать на русском

Згідно з результатами підрахунку голосів на виборах президента Франції, новим главою французської держави став Еммануель Макрон: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про основні факти його біографії.

Маленький Еммануель Жан-Мішель Фредерік Макрон народився в сім'ї Франсуази і Жан-Мішеля Макрона 21 грудня 1977 року у французькому місті Ам'єн. Мати малюка була лікарем, а батько – професором неврології в університеті.

Хоча сім'я хлопчика була не з релігійних, в 12 років він за власним бажанням пройшов обряд хрещення в римсько-католицькій церкві.

У 1993 році 15-річний Макрон познайомився зі своєю майбутньою дружиною Бріджит Троньє, 39-річною викладачкою літератури в його ліцеї. Останній рік свого навчання Макрон провів не в Ам'єні, а в Парижі – в елітному ліцеї Генріха IV, куди його відправили батьки, стурбовані зв'язком сина з одруженої вчителькою.

Хакерська атака на штаб Макрона: WikiLeaks знайшла російський слідУ зламаній пошті штабу кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона дев'ять разів згадується ім'я співробітника російської компанії.

У віці 16 років юний Макрон посів третє місце в конкурсі гри на фортепіано, який влаштовувався при консерваторії в його рідному Ам'єні.

З 1999 року по 2001 він встиг попрацювати асистентом у французького філософа Поля Рікера, який на той момент якраз закінчував свою останню велику роботу.

Після закінчення паризького ліцею, Макрон вступив до другого за розмірами університету Франції – Нантер-ля-Дефанс, де в 2001 році отримав ступінь магістра філософії.

Ще через три роки він закінчив Національну школу управління в Страсбурзі за фахом зв‘язки з громадськістю.

З 2004 по 2008 роки Макрон обіймав посаду інспектора фінансів в міністерстві економіки Франції. У цей період він встиг вступити до Соціалістичної партії Франції, з якої вийшов тільки в 2009 році, і одружитися зі своєю колишньою вчителькою Бріджит Троньє.

У 2008 році майбутній президент Франції заплатив 50 тисяч євро, щоб розірвати договір про роботу з урядом, і пішов працювати на високооплачувану посаду в інвестиційному банку Rothschild, де провів наступні чотири роки.

З 2012 по 2014 рік Макрон займав важливу посаду заступника генерального секретаря при президенті Франції Франсуа Холланді.

У серпні 2014 року він був призначений на посаду міністра економіки Франції, яку обіймав до серпня 2016 року.

6 березня 2016 року Макрон в рідному Ам'єні заявив про створення ліберально-прогресивного політичного руху En Marche!, а 16 листопада 2016 року він заявив про свою участь у майбутніх виборах президента Франції.

Нагадаємо, 7 травня кандидати в президенти Франції Марін Ле Пен і Емманюель Макрон проголосували в другому турі виборів.

Раніше Макрон заявив, що не буде підкорятися диктату президента РФ Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: