Євробачення в Києві офіційно відкрилося

Читать на русском
Офіційна церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбулася в Києві в неділю ввечері.

Офіційна церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбулася в Києві в неділю ввечері.

Захід проходив в КВЦ «Парковий», де зараз розташувалася одна з трьох офіційних локацій конкурсу - Євроклуб, повідомляє кореспондент «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

На початку заходу гостей привітали перша леді України Марина Порошенко, Київський міський голова Віталій Кличко і супервайзер пісенного конкурсу Євробачення Йон Ола Санд.

Також на відкритті повинні були виступити переможниця Євробачення 2016 Джамала, Олег Скрипка, група Друга ріка і переможниця Євробачення-2004 Руслана у супроводі Національного оркестру народних інструментів України, проте журналісти на цю частину не потрапили.

Після офіційної церемонії святкування продовжиться вечіркою за участю нинішніх конкурсантів Євробачення з чотирьох країн: Робіна Бенгтсон зі Швеції, Ісаї з Австралії, Натана Трента з Австрії та Ліндіти Халімі з Албанії.

Раніше конкурсанти зі своїми делегаціями пройшли червоною доріжкою, яка починалася на площі Конституції перед Маріїнським палацом і була рекордно довгою - 265 метрів, і випустили в небо повітряні кулі з прапорами своїх країн.

Як відомо, півфінали Євробачення-2017 відбудуться в Міжнародному виставковому центрі 9 і 11 травня, а фінал - 13 травня.

Раніше на час Євробачення повітряний простір над Києвом в радіусі 150 км закрили.

Також відзначимо, радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що акредитовані на Євробачення російські журналісти, які раніше незаконно відвідували Крим, не будуть допущені на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: