У Києві стартує Євробачення-2017: план заходів на 7 травня

Читать на русском
Традиційна для Євробачення червона доріжка стартує о 17.00 на площі Конституції, перед Маріїнським палацом.

У Києві сьогодні, 7 травня відбудеться офіційна церемонія відкриття Євробачення-2017. Їй передуватиме урочиста хода червоною доріжкою делегацій 42 країн-учасниць пісенного конкурсу.

Церемонія відкриття відбудеться в конгрессно-виставковому центрі «Парковий» і розпочнеться о 20.00, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Традиційна для Євробачення червона доріжка стартує о 17.00 на площі Конституції, перед Маріїнським палацом. Вона, як повідомляли організатори, буде найдовшою в історії цього пісенного конкурсу - довжиною 265 метрів.

Як повідомляє «Українська правда», правоохоронці обмежили рух транспорту та пішоходів у центральній частині міста.

Урочисті церемонії, за рішенням режисера-постановника червоної доріжки і офіційної церемонії відкриття конкурсу Сергія Проскурні, будуть вести сім осіб.

Планується, що біля будівлі Верховної Ради їх зустрічатимуть національний коментатор Євробачення-2017 журналістка Тетяна Терехова і легкоатлет, журналіст і теле - й радіоведучий Слава Варда.

Навпроти Маріїнського палацу конкурсантів вітатимуть троє ведучих - український співак, телеведучий, шоумен та продюсер Андрій Кіше, українська модель нігерійського походження Емі Грейс, а також модель і співачка Нейба Траоре. Тут заплановані зустрічі з журналістами.

Один з ведучих Євробачення-2017 може потрапити до Книги рекордів ГіннесаТимур Мирошниченко може потрапити до книги рекордів Гіннеса, оскільки коментує Євробачення вже 12 років.

На останньому етапі червоної доріжки - поблизу оглядового майданчика - відбудеться зустріч співаків з міжнародною фан-групою, а їх акредитовано аж 600. Це гості з різних країн, що подорожують по світу за Євробаченням. Провідними тут будуть актриса, радіоведуча Ганна Буткевич і шоумен, телеведучий, актор Андрій Джеджула.

Пройшовши червоною доріжкою, делегації вирушать до КВЦ «Парковий», де нині розмістилася одна з трьох офіційних локацій конкурсу - Євроклуб. Там представники всіх країн-учасниць цього міжнародного конкурсу піднімуть свої прапори, після чого почнеться урочисте відкриття Євробачення-2017.

Режисер і ведучі запевнили, що і червона доріжка, і офіційна церемонія відкриття пісенного конкурсу будуть яскравими. Їхня мова - англійська, а для українських телеглядачів переклад буде здійснювати відомий український радіо- і телеведучий, конферансьє, генеральний продюсер національної музичної премії YUNA Павло Шилько, відомий як DJ Паша.

Як відомо, півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал - 13 травня на офіційній сцені Євробачення-2017 - в Міжнародному виставковому центрі в Києві.

Раніше на час Євробачення повітряний простір над Києвом в радіусі 150 км закрили.

Також відзначимо, радник голови МВС України Антон Геращенко заявив, що акредитовані на Євробачення російські журналісти, які раніше незаконно відвідували Крим, не будуть допущені на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: