Протести в Македонії: демонстранти штурмують парламент

Читать на русском
Парламент Македонії зазнав штурму демонстрантів, які вторглися в будівлю і напали на представників опозиційних сил.

Парламент Македонії зазнав штурму демонстрантів, які вторглися в будівлю і напали на представників опозиційних сил.

Учасники протестної акцій За єдину Македонію увірвалися 27 квітня в будівлю парламенту республіки після обрання спікера етнічного албанця Талата Джафері і побили лідера опозиції Зорана Заева і кілька депутатів його партії, передає ТБ Телма, інформує «Слово і Діло».

Відзначається, що ввечері депутати Зборів Македонії на двадцятому установчому засіданні за результатами виборів 11 грудня більшості в 62 голоси із 120 обрали етнічного албанця Талата Джафері головою законодавчого органу.

Після оголошення підсумків голосування активісти руху За єдину Македонію, які протестували на вулицях Скоп'є перед будівлею Зборів, увійшли в зал засідання і як повідомляють ЗМІ, фізично напали на парламентарів від опозиційного Соціал-демократичного союзу Македонії.

«Лідер СДСМ Зоран Заєв і депутат Дам'ян Манчевскі з ще двома однопартійцями поранені в Зборах ... Демонстранти увійшли в зал засідань і почали кидати предмети в парламентарів і бити їх», - повідомляє Телма.

Проти албанської платформи в десятках міст республіки пройшли масові демонстрації громадянської ініціативи За єдину Македонію.

Минулого року на повторних виборах в Македонії перемогла правляча партія.

Раніше Юнкер заявив про ризик війни на Балканах через риторику Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: