Київська влада обіцяє не допустити зупинки метро

Читать на русском
Влада Києва робить все можливе для того, щоб метрополітен продовжив свою роботу, незважаючи на реальні ризики, пов'язані з арештом всіх рахунків транспортного підприємства.

Влада Києва робить все можливе для того, щоб метрополітен продовжив свою роботу, незважаючи на реальні ризики, пов'язані з арештом всіх рахунків транспортного підприємства.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«Ми впевнені, що нам вдасться тримати ситуацію під контролем. Але стан справ з сьогоднішнім рішенням дійсно складний», - зазначив він.

Що стосується виконання рішень суду, зазначив перший заступник голови КМДА, ті листи, які були направлені в усі правоохоронні органи, вищі органи влади і РНБО, все ж дозволять отримати рішення від Ради національної безпеки і оборони України про включення цієї компанії в список санкцій. А це зі свого боку дозволить місту не виплачувати гроші.

«Щодо людей, які отримують зарплату на підприємстві - звичайно, це ухвалене сьогодні судом рішення ускладнює будь-які процеси, пов'язані не тільки з виплатою зарплат, але і в цілому з функціонуванням метрополітену. Але ми докладемо всіх зусиль для того, щоб зарплата виплачувалася, зробимо все можливе для того, щоб не допустити такої ситуації», - запевнив Плис.

У КМДА переконані, що тільки Рада Нацбезпеки може дійсно вирішити це питання.

Як повідомлялося, Вищий господарський суд України зобов'язав стягнути з комунального підприємства «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» 1 млрд 924 млн гривень за поставлені 100 вагонів метро.

Нагадаємо, раніше в КМДА заявляли, що ресурсів для роботи метро залишилося на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: