Київське метро може зупинитися вже завтра: Вищий госпсуд виніс рішення на користь «Укррослізингу»

Читать на русском

Вищий господарський суд України ухвалив рішення про стягнення з Київського метрополітену великої суми грошей.

Вищий господарський суд України зобов'язав стягнути з комунального підприємства «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» 1 млрд 924 млн гривень за поставлені 100 вагонів метро.

Відповідне рішення було прийнято судом сьогодні, пише на власній сторінці в Facebook позафракційний народний депутат Юрій Левченко, повідомляє «Слово і Діло».

«Кілька годин тому Вищий господарський суд України виніс рішення, яким зобов’язав стягнути з Комунального підприємства «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» 1 мільярд 924 мільйона гривень за поставлені 100 вагонів метро. Ця сума складається з 478 мільйонів основного боргу, 255 мільйонів штрафів та 1 млрд 191 млн – коефіцієнт коригування згідно змін у валютному курсі», – заявив депутат.

За його словами, представник метрополітену прямо зазначив, що київське метро може зупинитися вже завтра. До того ж, рахунки метрополітену арештовані, а виконавча служба вже виконує рішення апеляційної інстанції.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Левченко загалом дав 44 обіцянки, з яких 12 виконав, а 10 – провалив. Рівень його відповідальності – 27%.

Нагадаємо, раніше у КМДА заявляли, що ресурсів для роботи метро залишилося на місяць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: