Хуг: Мін на дорозі, де підірвався патруль, не повинно було бути

Читать на русском
Мін на дорозі біля Пришибу, де патруль місії ОБСЄ підірвався, не повинно було бути взагалі, раніше вона використовувалася як патрулями місії ОБСЄ, так і місцевим транспортом.

Мін на дорозі біля Пришибу, де патруль місії ОБСЄ підірвався, не повинно було бути взагалі, раніше вона використовувалася як патрулями місії ОБСЄ, так і місцевим транспортом.

Про це на брифінгу ввечері 23 квітня повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, пише «Українська правда», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що дорога, на якій стався вибух, розташована в 2 км від лінії зіткнення.

«Мін там не повинно бути взагалі», - заявив Хуг і нагадав, що тристороння контактна група та інші підписанти меморандуму до «Мінськими угодами» від 19 вересня 2014 року заборонили встановлення мінно-вибухових загороджень і передбачили зобов'язання зняти такі раніше встановлені загородження.

«Як для цивільних осіб, які проживають в цьому районі, так і для спостерігачів місії ОБСЄ ці зобов'язання залишаються в основному тільки на папері», - зазначив Хуг.

Обстріляне перемир'я: динаміка обстрілів сил АТО з 22 березня по 20 квітняЗа останній місяць проросійські сепаратисти здійснили понад 1600 обстрілів позицій української армії.

«Будь-хто, хто причетний до закладки мін, в результаті підриву якої загинув і поранені члени патруля, повинен бути притягнутий до відповідальності», - додав він.

«Один член патруля, який загинув в результаті вибуху - громадянин США. Ще двоє - громадяни Німеччини та Чехії - зазнали поранення і доставлені в лікарні в Луганську. Решта троє членів патруля з автомобіля, який не постраждав від вибуху, були доставлені в базу місії, розташовану в цьому районі», - повідомив він.

Деталі про стан здоров'я членів патруля, які перебувають у лікарні, можна буде повідомити після медичних оглядів, які вони проходять, додав Хуг.

Нагадаємо, інцидент з підривом автомобіля ОБСЄ трапився 23 квітня близько 10 ранку поблизу села Пришиб Луганської області.

Раніше на інцидент відреагував Президент, зазначивши, що українська сторона засуджує спроби бойовиків перешкоджати роботі спостережної місії ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: