Прем'єр стверджує, що Україна втратить мільярди через газовий контракт Тимошенко

Читать на русском
Через дії уряду Юлії Тимошенко у сфері газу Україна втратила 53 мільярди доларів, а може втратити ще більше 40 мільярдів доларів.

Через те, що у 2009 році тодішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підписала газовий контракт з «Газпромом», Україна може втратити близько $100 мільярдів.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

Він пояснив, що в результаті підписання зазначеного договору, держава вже втратила $53 млрд.

«Через те, що була різниця в цінах на газ, деякі заробили мільярди. І з кимось, кого ви знаєте, ділився. Щомісяця. Ми втратили на різниці цін за цей час 53 мільярдів доларів», - зазначив Гройсман.

Він також нагадав і про справу «Нафтогазу» проти «Газпрому» у Стокгольмському арбітражі, яка також стала результатом цієї угоди.

«Сьогодні у Стокгольмі Росія нас судить за цим контрактом - це ще понад 40 млрд доларів. Якщо приплюсувати, то в результаті таких бандитських дій вийде близько 100 млрд доларів», - підсумував Гройсман.

Тимошенко: Гройсман – тінь Президента, а не самостійний політикНардеп Юлія Тимошенко порівняла Гройсмана з пакувальною плівкою з повітряними пухирцями, які голосно лопаються, і повідомила, що він – тінь Президента.

Зазначимо, що російський «Газпром» вимагає від НАК «Нафтогаз України» оплати $5,319 млрд за невибраний газ.

«Нафтогаз України» не планує оплачувати рахунок «Газпрому» на $5,3 млрд за газ за правилом «бери або плати» до рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, 5 грудня в Стокгольмі завершилися слухання за позовом НАК «Нафтогаз України» до російського «Газпрому» щодо контракту на закупівлю газу.

Раніше, Гройсман заявив, що планує у 2018 році знизити ренту на видобуток газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: