Грузія відмовилася купувати газ у Росії

Читать на русском
Прем'єр-міністр Грузії Каха Каладзе повідомив, що Грузія до кінця року не планує закуповувати газ у Росії.
Торгівля газом

Віце-прем'єр, міністр енергетики Грузії Каха Каладзе повідомив, що його країна планує зменшити залежність країни від російського «Газпрому» і закуповувати газ у Азербайджану.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«До кінця поточного року весь необхідний обсяг природного газу буде отримано з Азрбайджана», - сказав К.Каладзе журналістам в середу, коментуючи зміни, внесені Міненрего в прогнозний баланс газу на 2017 рік.

При цьому він зазначив, що у Грузії є можливість купувати газ як у Азербайджану, так і у Ірану. «На сьогоднішній день ми вирішили повністю завантажитися азербайджанським природним газом», - заявив міністр.

За його словами, після закінчення дворічного договору з «Газпромом» Грузія матиме більш тверді позиції, так як на той час буде побудовано газове сховище, що дасть можливість менше залежати від російського газу.

Нагадаємо, що 30 березня Грузія закликала Кремль припинити агресію проти України.

4 квітня 2017 року народний депутат України Вадим Рабінович запевнив, що громадяни «не будуть платити 90 гривень», маючи на увазі, що доб'ється скасування рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про запровадження абонентської плати за користування газорозподільними мережами. В даний момент ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: