Палата представників США схвалила безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Читать на русском
Палата представників США ухвалила законопроєкт, покликаний змусити президента Джо Байдена відправити зброю до Ізраїлю.
Фото: Getty Images

Палата представників США ухвалила законопроєкт про підтримку безпекової допомоги Ізраїлю, який спрямований на те, щоб змусити президента Джо Байдена відправити зброю до Ізраїлю.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що законопроєкт про підтримку безпекової допомоги Ізраїлю був схвалений 224 голосами проти 187. 16 демократів разом з більшістю республіканців проголосували «за», а троє республіканців разом з більшістю демократів виступили проти.

Згідно з текстом, члени Конгресу США не згодні з рішенням американської влади зупинити передачу озброєнь Тель-Авіву та вимагають її негайного відновлення.

Крім того, у законопроєкті зазначено, що використання бюджетних коштів для Держдепартаменту, Пентагону та Ради національної безпеки Білого дому буде обмежено до надання Ізраїлю необхідної техніки.

Очікується, що акт не стане законом, але його прийняття підкреслило глибокі розбіжності в США в рік виборів щодо політики Ізраїлю.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

«У такий спосіб республіканці намагаються помститися демократам за нещодавнє призупинення адміністрацією Байдена постачання Тель-Авіву бомб з міркувань захисту цивільного населення Сектору Гази», – йдеться у матеріалі.

Натомість демократи звинуватили опонентів у політичній грі та заявили, що республіканці спотворюють позицію Байдена щодо Ізраїлю.

«Це не є серйозною законодавчою ініціативою, тому деякі з найбільш проізраїльськи налаштованих членів фракції демократів у Палаті представників голосуватимуть проти», – сказав на пресконференції перед голосуванням лідер демократів у Палаті представників Хакім Джефріс.

Нагадаємо, нещодавно Джо Байден пригрозив припинити постачання Ізраїлю деяких видів зброї у разі наступу в Рафаху.

Після цього прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль самотужки боротиметься проти ХАМАСу, якщо доведеться.

Також нещодавно у США заявили, що в Секторі Гази загинуло більше цивільних, ніж терористів ХАМАС.

Крім того, у США вважають, що Ізраїль міг порушити міжнародне право у ході бойових дій проти ХАМАСу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: