Пашинський: НАБУ не хоче розслідувати розкрадання в армії перед початком вторгнення РФ

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України має зайнятися розслідуванням фактів корупції і розкрадання озброєнь в українській армії, які відбулися перед початком російської агресії в 2014 році.

Національне антикорупційне бюро України має зайнятися розслідуванням фактів корупції і розкрадання озброєнь в українській армії, які відбулися перед початком російської агресії в 2014 році.

Про це на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони заявив його голова, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Espreso.tv.

«Корупція за останні 15 років в Збройних Силах України призвела до того, що коли почалася військова агресія з боку Російської Федерації, ми фактично зустріли її без зброї, без армії», – зазначив нардеп.

«Мова йде про мільярди доларів. Це і танки, продані за ціною металобрухту, і штурмовики, продані за ціною на базарах, тощо», – підкреслив Пашинський.

При цьому він нагадав, що на момент початку російського вторгнення всі «боєздатні частини ЗСУ створювалися народом, волонтерами та державою».

За словами Пашинського, члени комітету з нацбезпеки і оборони регулярно звертаються до НАБУ з заявами про конкретні факти корупції, які мали місце до і після 2014 року, але з НАБУ у відповідь приходять «лише відписки про неправильно оформлені документи».

«Наші колеги по комітету неодноразово зверталися до НАБУ за фактами корупційних діянь, за ним теж не було порушено кримінальних справ. Розпочато лише одне кримінальне розслідування, яке мало досить серйозний резонанс – це заява Чорновол, Винника, Левуса по Онищенко-Насірову. На ній все зараз піаряться, хоча 2 мільярди гривень непорівнянні з тими сумами, які були розкрадені в ЗСУ», – підкреслив Пашинський.

Депутат зазначив, що на засідання комітету запросили голову НАБУ Артема Ситника, але ні він, ані його заступник не прийшли на засідання.

Нагадаємо, в кінці лютого Пашинський не провів обіцяне засідання комітету, присвячене озвученому журналістами звинуваченню про його причетність до закупівлі російських двигунів для техніки Збройних сил України.

Народний депутат виконав 19 обіцянок з 54, при цьому 21 обіцянку він провалив. Таким чином рівень відповідальності Пашинського становить 35%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: