Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський гарантує, що винні в корупції на конкурсних торгах Міноборони будуть покарані

25 липня 2016 року народний депутат України Сергій Пашинський заявив, що винні в корупції на конкурсних торгах міністерства оборони будуть покарані (відео:17:03). Парламентарій оприлюднив декілька прізвіщ осіб, які застосовували корупційні схеми при закупівлі продукції, а саме колишні заступники Міноборони Юрій Гусєв, волонтер Неллі Стельмах (підписували контракти на дизельне паливо), колишній в.о. начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ полковник Андрій Берназ (закупівля мазуту в 2 рази дорожче). Додамо, що дана заява була зроблена депутатом у зв'язку із звинуваченнями на його адресу начальника Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитра Марченка щодо причетності до корупційних схем під час проведення конкурсних торгів.
Не виконано
Сказано 25 липня 2016 р.

Джерело

  • http://www.5.ua/video/pashynskyi-rozpoviv-shcho-maie-statysia-aby-voiennyi-stan-stav-realnistiu-interviu-121092.html
  • http://112.ua/politika/rade-predlagayut-sozdat-vsk-dlya-rassledovaniya-zloupotrebleniy-v-ukroboronprome-350002.html
  • http://ua.112.ua/polityka/poroshenko-vyviv-pashynskoho-z-nahliadovoi-rady-ukroboronprom-353555.html
  • Лист народного депутата Сергія Пашинського від 2 лютого 2017 року
  • https://www.youtube.com/watch?v=hqVZ0bDveeI

Результат

2 листопада 2016 року парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції рекомендував Верховній Раді створити тимчасову спеціальну комісію для розслідування зловживань в державному концерні «Укроборонпром». В той же час, комітет відхилив ініційований депутатом Сергієм Капліним проект постанови про причетність глави парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського і керівників держпідприємств, які входять до складу державної концерну, до крадіжки майна та коштів цих підприємств № 5267.

18 листопада Президент України Петро Порошенко видав указ про зміни в наглядовій раді «Укроборонпром», згідно з яким було припинено повноваження члена наглядової ради Сергія Пашинського.

В своєму листі від 2 лютого 2017 року № 02-02/02/17народний депутат Сергій Пашинський повідомив, що Комітет ВРУ з питань національної безпеки та оборони неодноразово розглядав питання корупції, зокрема, відносно організації харчування військовослужбовців. Крім того, комітетом було направлено ряд звернень до відповідних інстанцій щодо виявлених порушень, в результаті яких заступники Міноборони Юрій Гусєв, волонтер Неллі Стельмах, в.о. начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ полковник Андрій Берназ були звільнені із займаних посад. Варто зазначити, що вказані особи були звільнені набагато раніше до дати даної парламентарієм обіцянки.

12 квітня 2017 року депутат повідомив, що винні в корупції на конкурсних торгах так і не були покарані. За його словами, ігнорують розслідування вказаних справ як військова прокуратура, так і Національне антикорупційне бюро (відео:11:10).

ВИСНОВОК: депутат не домігся притягнення до відповідальності колишніх заступників Міноборони.