Обстріл генконсульства Польщі: іноді здається, що Україна стає схожою на Сомалі

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник
Анна Малярюрист-кримінолог

Нехай навіть обстріл польського консульства в Луцьку організували росіяни, але ситуацію для України це не змінить.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт-міжнародник Олег Волошин, передає «Слово і Діло».

«З гранатомета стріляли в Луцьку, а не Грозному або Ставрополі. І це вже не перший випадок використання гранатометів під час всяких розбірок за останні роки в Україні. Тож якщо Україна стає схожою на Сомалі, нехай і за допомогою Москви, то, питання, хто і навіщо тоді протирає штани в високих кабінетах в Києві? У Сомалі центральної влади немає. Сумнівно, що вона є і у нас», - оцінив інцидент Волошин.

Юрист, експерт-кримінолог Ганна Маляр підкреслила, що для країни, у якій неконтрольований обіг нелегальної зброї на території всієї держави, подібні події цілком очікувані.

«Обстріл польського консульства в Луцьку - це прогнозовані та закономірні будні країни, в якій неконтрольована діра на кордоні, через яку входить величезна кількість зброї з РФ.І ця зброя назавжди залишиться на території України», - зазначила вона в Facebook.

Крім того, у нас чимало осіб, які повертаються з АТО та прихоплюють з собою зброю і боєприпаси.

Чи стане Волинська трагедія кроком до розколу між Польщею та Україною? АналітикПолітичний аналітик проаналізував інформацію про те, що Сенат Польщі закликав Сейм назвати Волинську трагедію геноцидом.

Також, на її погляд, проблема в тому, що більшість чоловіків, які повернулися з АТО, залишені державою напризволяще, тобто немає програм працевлаштування.

«Врешті-решт, влада втратила монополію на застосування сили», - вважає експерт.

Як відомо, в ніч на 29 березня невідомі обстріляли приміщення Генконсульства Польщі у Луцьку. Консул Республіки Польща вважає цей напад терористичним актом.

Нагадаємо, в минулому році між країнами розгорівся скандал через те, що Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом. Президент України Петро Порошенко заявив, що розчарований таким рішенням. Вже тоді в експертному колі припустили можливе погіршення відносин Києва та Варшави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: