Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України готує реакцію на рішення польського Сейму визнати Волинську трагедію геноцидом і закликає не політизувати це рішення.

Польський Сейм ухвалив постанову, якою визнав події, що розгорнулися на Волині в 1943-45 роках, «геноцидом, здійсненим українськими націоналістами проти жителів II Речі Посполитої».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Згідно з проголосованим у п'ятницю документу, 11 липня проголошується Національним днем ​​пам'яті жертв цього геноциду.

Рішення ухвалено 432 голосами депутатів Сейму.

Волинська трагедія: чи складуть історичний іспит на примирення Україна та Польща?Останні заяви політиків щодо подій Волинської трагедії свідчать про новий етап непростих відносин між Україною та Польщею. Протиріччя, які стосуються пошуку історичної справедливості, доведеться ще довго долати. Та навряд чи політики стануть рушійною силою процесу примирення.

Серед поправок, які були внесені польськими депутатами під час обговорення проекту постанови, опинилося лише викреслювання з документа слова «братовбивчі» для опису злочинів, скоєних на Волині.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України готує реакцію на рішення польського Сейму визнати Волинську трагедію геноцидом і закликає не політизувати його.

Як повідомлялося раніше, голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що Україна, Польща та Литва мають посилити свою співпрацю й залучити можливих союзників у рамках Балто-Чорноморського блоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: