Польща тимчасово закриває свої консульства в Україні

Читать на русском
Державний секретар МЗС Дзедзичак повідомив, що, поки правоохоронці не знайдуть винних в обстрілі генконсульства, всі польські консульські установи в Україні будуть зачинені.

Поки правоохоронці не знайдуть винних в обстрілі генерального консульства в Луцьку, Польща закриває всі консульства на території України.

Але допомога консулів громадянам Польщі припинена не буде. Про це йдеться в заяві МЗС Польщі, опублікованому на сайті польського посольства, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, після обстрілу будівлі генконсульства Польщі в Луцьку посольство відразу направило відповідну дипломатичну ноту в МЗС.

МЗС Польщі викликав посла України в Польщі Андрія Дещицю, якого прийняв державний секретар відомства Ян Дзедзичак.

«В ході бесіди віце-міністр Дзедзичак висловив глибоку стурбованість і обурення фактом обстрілу генерального консульства Польщі в Луцьку. Він наполегливо вимагав, щоб українська сторона здійснила рішучі і негайні дії з метою виявлення та покарання виконавців, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично консульських установ, акредитованих на території України», - сказано в повідомленні.

Дзедзичак повідомив, що, поки вищеназвані очікування польської сторони не будуть виконані, всі польські консульські установи в Україні будуть закриті.

Раніше, в СБУ прокоментували вибух в Генконсульства Польщі в Луцьку.

В результаті чого Порошенко наказав посилити охорону дипломатичних установ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: