Захищати пам'ятники від вандалізму Україна і Польща будуть разом

Читать на русском
В силу того, що останнім часом почастішали акти вандалізму в польських містах пам'яті, що знаходяться в Україні, Вітольд Ващиковський запропонував створити систему моніторингу, щоб спільно охороняти місця пам'яті двох народів.
PAP/Paweł Supernak

Міністерства закордонних справ Польщі та України вирішили спільно берегти місця пам'яті від вандалізму.

Вчора таке рішення спільно прийняли міністри Клімкін та Ващиковський під час зустрічі у Варшаві, - повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Польща».

В силу того, що останнім часом почастішали акти вандалізму в польських містах пам'яті, що знаходяться в Україні, Вітольд Ващиковський запропонував створити систему моніторингу, щоб не допустити подібних інцидентів.

Глава української дипломатії Павло Клімкін наголосив, що питання охорони місць пам'яті дуже важливий для Києва: «Ми в Україні працюємо над тим, щоб поліпшити контроль і охорону таких місць. Ми не можемо залишатися байдужими, коли мова йде як про польську спадщину в Україні, так і про українську - в Польщі».

Крім того, глави МЗС спільно відкрили перше засідання Польсько-українського партнерського форуму. У ньому беруть участь інтелектуали, діячі культури та журналісти. Форум відновив роботу після трирічної перерви.

Раніше, МЗС Польщі запропонував Україні подумати про новий рецепт миру.

Нагадаємо, вчора Павло Клімкін прибув до Польщі з робочим візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: