Антикорупційний мітинг у Москві: проводяться масові затримання із застосуванням спецзасобів

Читать на русском
У Москві загін ОМОНу намагається припинити ходу учасників антикорупційного мітингу, використовуються спецзасоби.
Фото: Reuters

Проти учасників антикорупційного мітингу в Москві ОМОН застосував спецзасоби: людей б'ють кийками і масово затримують.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter «Медузи».

Правоохоронці, стягнуті в район Пушкінської площі, розбивають ряди учасників акції протесту, намагаючись ланцюгом витіснити їх із місця проведення заходу.

Також відомо, що в російській столиці затриманий лідер опозиції Олексій Навальний. Поліція помістила його в службовий автобус, який, в свою чергу, заблокували прихильники Навального. Сам політик пізніше повідомив у своєму Twitter, що з ним усе гаразд, і попросив «не відбивати» його у правоохоронців.

Російського опозиціонера Навального засудили до 5 років умовноРосійський суд визнав політика Олексія Навального та підприємця Петра Офіцерова винними в розтраті 16 мільйонів рублів ФГУП Кіровліс.

«Не треба мене відбивати. Ідіть по Тверській. Наша сьогоднішня тема – боротьба з корупцією», – написав він.

Станом на 15:30 за київським часом, у Москві на акції протесту були затримані вже близько 130 людей.

Як відомо, на початку березня Навальний звинуватив прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва у створенні «корупційної імперії». Результати розслідування, оприлюднені опозиціонером, говорили про те, що глава російського уряду контролює кілька благодійних фондів, до яких перераховано 70 млрд руб., а в обслуговуванні «схем Медведєва» задіяні тисячі людей.

Нагадаємо, в суботу відбулися масові затримання учасників акції, приуроченої до Дня Свободи в столиці Білорусі. У Мінську проти мирних громадян також були застосовані спецзасоби, поліція перешкоджала роботі журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: