Карта АТО: ситуація на сході України на 26 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 26 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

У районі проведення антитерористичної операції ситуація залишається напруженою. Минулої доби, російсько-окупаційні війська 81 раз обстріляли позиції українських військ. Для зниження вогневої активності ворога, підрозділи сил АТО відкривали вогонь у відповідь.

Напрямки

Найбільша кількість обстрілів була зафіксована на маріупольському напрямку, де ворог активно використовував зброю, що заборонена Мінськими домовленостями. Позиції під Водяним та Чермаликом противник накривав вогнем ствольної артилерії калібру 122 мм, застосовував кулемети та гранатомети різних систем. Захисників Широкиного та Павлополя підрозділи російсько-окупаційних військ обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, а по оборонцях Широкиного, Павлополя, Водяного, Талаківки та Красногорівки били з мінометів калібру 82 мм. Під Новотроїцьким, Широкиним та Водяним проявляли активність ворожі снайпери. Захисників Широкиного обстрілювали з зенітної установки ЗУ-23-2, а Красногорівки – з протитанкового ракетного комплексу. По оборонцях Мар’їнки вів вогонь танк.

На донецькому напрямку найбільшу активність ворог проявляв під Авдіївкою, Новгородським, Опитним та Троїцьким. Протягом всієї доби позиції наших захисників ворог обстрілював із крупнокаліберних кулеметів, гранатометів та з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Поблизу населених пунктів Зайцеве та Піски зафіксовано застосування ворогом стрілецької зброї та мінометів калібру 82 мм. З крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем противник обстрілював опорні пункти під Невельським та Кам’янкою.

На Луганщині гаряче було під Новозванівкою, де ворог застосовував гранатомети, кулемети та міномети калібру 82 мм.

Втрати

За добу поранено шість військовослужбовців сил АТО, ще двоє отримали бойові травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: