У Львові через сміттєвий безлад закриють всі ринки

Читать на русском
Львівська влада має намір закрити всі продовольчі ринки в місті через катастрофічну ситуацію з вивезенням сміттєвих відходів.

Львівська влада має намір закрити всі продовольчі ринки в місті через катастрофічну ситуацію з вивезенням сміттєвих відходів.

Про це йшлося на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«З огляду на те, що на сільськогосподарських ринках Львова продукується велика кількість біологічних відходів, необхідно обмежити або тимчасово призупинити їх роботу, тому що сміття просто нікуди вивозити», - запропонував начальник житлово-комунального управління міськради Сергій Бабак.

Гройсман заявив, що ситуація з львівським сміттям зайшла в глухий кутПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Голові Львівської ОДА Олегу Синютці допомогти міському голові Андрію Садовому вибрати ділянку для створення комплексу з переробки сміття.

За його словами, кризова ситуація склалася і на сміттєвих майданчиках шкіл і лікарень. Якщо врахувати, що вкрай перевантаженими є понад 300 сміттєвих майданчиків в житлових масивах, місту загрожують епідемії кишково-шлункових та інших захворювань.

Як повідомлялося, Львову третій тиждень поспіль не має куди вивозити сміття. Також останній полігон в Донецькій області, який приймав львівські відходи, розірвав угоду зі Львовом про прийом міського сміття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: