Аброськін: у Донецькій області затримали фури зі львівським сміттям

Читать на русском
Аброськін: може, Парасюк і компанія заслані сюди для налагодження Великого сміттєвого шляху? Мабуть, ближче нічого не знайшли, аніж везти сміття за 1200 км.

Поліція затримала в Донецькій області вантажівки зі львівським сміттям.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, передає «Слово і Діло».

П'ять фур зі Львова везли сміття на звалище до Покровська. Вночі їх затримали співробітники поліції.

«Сміттєві каравани» зі Львова доїхали й до Донеччини. Сьогодні вночі в Покровську затримали 5 фур зі «львівським сміттям». На місці працює слідчо-оперативна група. А, може, Парасюк і компанія заслані сюди для налагодження «Великого сміттєвого шляху»? Мабуть, ближче нічого не знайшли, ніж везти сміття за 1200 кілометрів», – написав Аброськін.

Виявилося, сміття ввозилося на територію Донецької області легально. Як пояснив порталу 06239.com.ua директор звалища міста Покровск Леонід Лейко, він уклав угоду на рік зі львівським ТОВ «Грінера Україна» про прийом сміття, оскільки Покровське підприємство не має грошей навіть оплатити «комуналку». Договір уклали до 10 березня 2018 року.

Міські легенди України. Львів: Грибовицьке сміттєзвалищеУ рамках проекту «Міські легенди» України «Слово і Діло» розповідає про історію найскладніших проблем міст країни. На черзі – Львів і Грибовицьке сміттєзвалище.

Кілька тижнів тому до директора як до приватного підприємця звернулися представники ТОВ «Грінера Україна» з проханням допомогти їм впоратися з проблемою, пов'язаною зі сміттям, яка склалася у Львові. Лейко погодився допомогти. Однією з причин такого складного рішення стала ціна питання. Львів готовий платити в 2,5 рази більше, ніж платить КП УМГ Покровська.

«Це вимушений захід, адже суми, яку сплачує КП «Управління міського господарства», катастрофічно не вистачає навіть на покриття податків. Мені доводиться оплачувати податки в розстрочку», – заявив директор міського сміттєзвалища.

Директор запевняє, що жителі можуть бути абсолютно спокійні, тому що незалежно від обсягу привезеного сміття зі Львова ресурсу звалища достатньо на 20 років.

Як повідомлялося раніше, Львову третій тиждень немає куди вивозити сміття.

Свого часу Європейський банк обіцяв виділити 35 мільйонів євро на ліквідацію львівського сміття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: