Посол Італії назвав умову повернення Росії до G8

Читать на русском
Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечиліа сказав, що повернення Росії до Великої вісімки можна буде обговорювати тільки після врегулювання конфлікту на Донбасі.

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечиліа сказав, що повернення Росії до «Великої вісімки» можна буде обговорювати тільки після врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він розповів сьогодні журналістам у Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Посол зазначив, що особлива увага у вирішенні конфлікту повинна приділятися дотриманню суверенітету, єдності й територіальної цілісності України.

G7 готова запровадити нові санкції проти РосіїЛідери G7 готові запровадити нові санкції проти РФ у будь-який момент, якщо вона відмовиться від участі в процесі розв'язання конфлікту на Донбасі.

На думку посла, санкціями можна здійснювати тиск на Росію, однак головна мета – вирішення конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, в кінці січня Міністерство закордонних справ Італії виступило з пропозицією повернути Росію до саміту провідних світових економік «Група восьми».

Раніше повідомлялося, що в команді німецького канцлера Ангели Меркель вважають, що у нинішньої Росії немає перспектив для повернення до групи найбільш розвинених промислових країн світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: