G7 зробила заяву щодо окупації Криму

Читать на русском
Країни великої сімки проявили єднання в упевненості, що конфлікт в Україні може бути вирішений лише дипломатичними засобами та за повного дотримання міжнародного права.

Лідери країн «великої сімки» зробили заяву щодо окупації Криму, зазначивши, що підтверджують засудження незаконної анексії півострова Росією.

Про це йдеться в підсумковій декларації саміту G7 в Японії, передає «Слово и Діло».

«Ми єдині в нашій впевненості в тому, що конфлікт в Україні може бути вирішений лише дипломатичними засобами й за повного дотримання міжнародного права, особливо щодо юридичного зобов'язання поважати суверенітет України, її територіальну цілісність і незалежність», – йдеться в заяві лідерів провідних країн світу.

«Ми підтверджуємо наше засудження незаконної анексії Кримського півострова Росією та підтверджуємо нашу політику її невизнання й санкцій щодо причетних до злочину», – сказано в заяві.

Країни G7 не збираються знімати санкції з Росії – МЗС ФранціїМіністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро вважає, що в Європейському Союзі не збираються обговорювати питання зняття санкцій з Російської Федерації, оскільки виконання Мінських домовленостей, як і раніше, блокується.

Нагадаємо, що до неформального об'єднання «велика сімка» входять Італія, Канада, Франція, ФРН, Велика Британія, США та Японія.

Раніше країни «великої сімки» висловили готовність підтримати Україну в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Лідери G7 також готові запровадити нові санкції проти Росії в будь-який момент, якщо вона відмовиться від участі в процесі вирішення конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: