Експерт: парламент можна розпускати хоч сьогодні

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Підписання декларації солідарності БПП, НФ та партією Ляшка – визнання того, що коаліції не існує.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородний, передає «Слово і Діло».

«Це очевидна спроба замінити коаліцію сурогатом із декларацій. Але це не юридичний документ в апараті парламенту. Парламент можна розпускати хоч сьогодні. Він не правосильний», – вважає Загородний.

«БПП і НФ настільки токсичні через свої антирейтинги, що ніхто не хоче з ними мати справу. Вдалося якимось чином умовити РПЛ, та й то не на коаліцію, а на порожню декларацію», – додав він.

У цій ситуації Ляшко прекрасно розуміє, що його рейтинг дорівнює рейтингу двох партій із коаліції, й грамотно, образно кажучи, підставляє плече.

Рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій«Слово і Діло» підготувало рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій за відсотками виконаних ними обіцянок.

«Так грамотно, щоб не взяти на себе негатив обох партій і за першої ж нагоди cказати, що його неправильно зрозуміли», – зазначив політтехнолог.

Зовсім нещодавно в БПП закликали РПЛ та «Батьківщину» повернутися до коаліції. В експертному колі пов'язують цю ініціативу з юридичною вимогою щодо наявності коаліції та вважають це початком «великих торгів» у парламенті.

Яка політична сила стала найвідповідальнішою у Верховній Раді, «Слово і Діло» раніше розповідало в матеріалі «Рейтинг найвідповідальніших парламентських фракцій».

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає, що час постійних перевиборів минув і в найближчі 4 роки в Україні виборів не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: