Три фракції Ради підписали декларацію солідарності

Читать на русском
Фракції Верховної Ради Народний фронт, Блок Петра Порошенка  і Радикальної партії Олега Ляшка підписали декларацію про прихильність принципам Революції Гідності й об'єднання навколо спільних цінностей.

Фракції Верховної Ради «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка» і «Радикальної партії Олега Ляшка», а також представники громадськості підписали декларацію про прихильність принципам Революції Гідності й об'єднання навколо спільних цінностей.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Підтверджуємо свою прихильність принципам Революції Гідності та зобов'язуємося їх дотримуватися в повсякденній політичній діяльності. Заради збереження державності України ми готові об'єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні суперечності», – йдеться в декларації національного круглого столу «Єдність заради перемоги».

У документі зазначено, що політична розрізненість українських еліт у минулому призводила до втрати державності та утвердження на території України жорстких авторитарних і тоталітарних режимів, найбільшого лиха завдали режими, насаджені Росією.

«Сьогодні Росія знову прагне підпорядкувати Україну і для цього вдається не тільки до прямої військової інтервенції, а й до спроб розколоти Україну зсередини, дестабілізувати її політичну систему, пересварити українську еліту між собою», – сказано в декларації.

У Раді може з'явитися опозиційне об'єднанняУ Верховній Раді України може з’явитися опозиційне об’єднання. Планується, що до нього увійдуть до 70 депутатів.

Документ підписали керівники фракції НФ Максим Бурбак, лідер РП Олег Ляшко, представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов (фракція БПП), а також екс-міністр освіти і науки Сергій Квіт, діяч українського єврейського руху, член наглядової ради Української Гельсінської спілки з прав людини Йосип Зісельс, а також заступник голови громадської організації «Вільні люди» Сергій Кузан.

Цю саму декларацію запропонують підписати представникам фракції «Батьківщина» і «Самопоміч», які не брали участі в «круглому столі».

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що нардеп Юрій Бублик заявляв, що не менше 10 народних депутатів планують вийти з коаліції. Після чого у БПП спростували чутки про масовий вихід нардепів із фракції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: