Треті роковини розстрілу Майдану: головні невиконані обіцянки політиків

Читать на русском

Ось уже кілька днів Україна вшановує пам’ять жертв розстрілу протестних акцій Революції гідності – людей, які загинули взимку 2013-2014 років у Києві і які назавжди увійдуть в історію країни як Небесна сотня. Покарати всіх причетних до цих кривавих подій присяглися українські політики, що прийшли до влади після Євромайдану. Однак констатуємо, що більшість із озвучених ними обіцянок або вже провалені, або не будуть виконані в перспективі найближчого часу.

У досьє «Слова і Діла» такі обіцянки є у багатьох політиків. Деякі з них поки що залишаються зі статусом «у процесі виконання», оскільки теоретично можуть бути виконані, а частина вже отримали статус «не виконано» з огляду на об’єктивні обставини. Як би там не було, маємо прикрий факт: треті роковини Майдану родичі загиблих зустріли в повній невизначеності щодо того, як і коли будуть покарані вбивці їхніх рідних.

Наприклад, Президент обіцяв притягнути до відповідальності суддів, які впродовж 2014 року покривали підозрюваних у причетності до розправи над Майданом, але поки що щодо низки з них лише відкриті дисциплінарні провадження. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняв, що покарає бійців «Беркуту», що брали участь у розстрілі мітингувальників, проте поки що, як відомо, реальний строк за участь у кривавих подіях на Майдані отримала лише одна людина, та й та ніколи не була при погонах. Про обіцянки Олександра Турчинова знайти винних у масових вбивствах, Віктора Шокіна – довести «майданівські справи» до кінця чи Юрія Луценка – очно або заочно засудити всіх причетних до вбивств годі й казати.

Більше про те, що українські політики обіцяли учасникам Революції гідності та родичам героїв Небесної сотні й поки не виконали – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: