Три роки потому: чи будуть покарані винні в розстрілах на Майдані?

Читать на русском
Анна Малярюрист-кримінолог

Мало віриться, що винні в розстрілах на Майдані будуть покарані з декількох причин.

Про це на своїй сторнці в Facebook написала юрист, експерт-кримінолог Ганна Маляр, передає «Слово і Діло».

«По-перше, ключові докази були знищені відразу, ще в лютому 2014 року. Що не встигли знищити зразу, потім знищили вже під час розслідування. По-друге, частина співучасників все ще при владі й на високих посадах, а вони не допустять справжнього розслідування (точніше, вже не допустили)», – розмірковує Маляр.

Крім того, уточнила фахівець, стратегічно владі невигідно засуджувати «беркутівців», оскільки ті захищали владу.

Вшанування Небесної сотні: як увіковічнили героїв Майдану в регіонах УкраїниЧеркаська, Житомирська та Київська область стали лідерами за кількістю площ і вулиць, названих на честь героїв Небесної сотні.

«Такі віддані служаки потрібні за будь-якої влади. Тому й не було в МВС внутрішнього розслідування щодо цих розстрілів, нікого не звільнили, хоча у відомстві добре знають, хто й за що тоді відповідав, які команди давав і виконував», – підкреслила вона.

«Врешті-решт, навіть якщо буде вирок бодай декільком виконавцям, їх, імовірно, обміняють на наших полонених. Тому відбувати покарання ніхто не буде», – вважає Ганна Маляр.

З 18 до 22 лютого в Україні вшановують Героїв Небесної Сотні, що загинули під час Революції Гідності. Увіковічнити імена героїв обіцяв чи не кожен український чиновник. «Слово і Діло» зібрало найголовніші обіцянки політиків із різних регіонів України з цього приводу, ознайомитися з якими можна в матеріалі «Вшанування Небесної Сотні. Як увіковічнили героїв Майдану в регіонах України».

Ключові події Революції Гідності в ретроспективі «Слова і Діла» доступні за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: