Треті роковини розстрілів на Майдані: у Києві вшановують загиблих

Читать на русском
В Україні, згідно з указом Президента Про вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні, 20 лютого відзначається День Героїв Небесної сотні.
Фото: УНІАН

В Україні, згідно з указом Президента «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні», 20 лютого відзначається День Героїв Небесної сотні.

У Києві протягом 18-22 лютого відбудеться низка масових заходів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Столичні правоохоронці впродовж 18-22 лютого під час жалобних заходів з нагоди третіх роковин розстрілу активістів Майдану у центрі Києва встановлять металеві рамки та металошукачі, а на в'їздах до міста фільтраційні блокпости.

Вшанування Небесної сотні: як увіковічнили героїв Майдану в регіонах УкраїниЧеркаська, Житомирська та Київська область стали лідерами за кількістю площ і вулиць, названих на честь героїв Небесної сотні.

Вже сьогодні, 18 лютого, о 10:30 відбувається пам’ятна хода із вшанування загиблих на Майдані місцями найбільших сутичок від Українського дому до вул. Інститутської.

Зазначимо, що столичну поліцію переведуть на посилений варіант несення служби до Дня Героїв Небесної Сотні.

Раніше повідомлялося, що КМДА надала дозвіл на виділення ділянки для будівництва музею Революції гідності.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року силовики вбили найбільше учасників Революції гідності. Протягом зіткнень 18-20 лютого три роки тому в центрі столиці загинули 73 мирні жителі й 11 силовиків. Будинок профспілок на Майдані згорів ущент, у Києві в ці дні зупинився рух метро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: