Київрада запустила процес створення музею Революції Гідності

Читать на русском
Депутати Київради погодили проект рішення про створення в столиці Музею Революції Гідності.

На засіданні комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київради.

Проект рішення має на меті надати дозвіл на розробку проекту землеустрою для Музею Революції Гідності на Алеї Героїв Небесної сотні, 3 в Печерському районі орієнтовною площею 1,23 га. На відповідній земельній ділянці передбачається будівництво, експлуатація та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

«Після Революції Гідності, Майдан Незалежності для кожного українця, без перебільшення, став сакральним місцем. Це вже не просто центр столиці, це - символ свободи. Три роки тому за нашу незалежність і демократію люди заплатили ціною власного життя. Тому ми обов'язково маємо зберегти пам'ять про цих відчайдушних та сміливих людей — створити Музей Революції Гідності», - заявив секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, єдиним місцем, що відповідає всім вимогам, містобудівній логіці та історичній зумовленості, є земельна ділянка на Алеї Героїв Небесної Сотні, 3.

Він також зазначив, що вкрай важливо розробити проект землеустрою, адже зусиллями волонтерів та Інституту національної пам'яті зібрано майже дві тисячі артефактів, які вимагають певних умов для збереження, реставрації та експонування. Зараз вони тимчасово зберігаються в непристосованих умовах в Музеї Івана Гончара і Музеї історії України у Другій світовій війні. Але цим музеям бракує площ навіть для своїх збірок.

Нагадаємо, в столиці створять єдину інформативну базу пам'яток культурної спадщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: