У «Київенерго» закликали відмовитися від терміна «віялові відключення»

Читать на русском
За рахунок введення робочого дня на годину раніше або пізніше, скорочення освітлення на 25 відсотків, переведення працівників підприємств на суботній робочий день можна скоротити близько 10 відсотків споживання.

Голова наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков закликав чиновників відмовитися від вживання словосполучення «віялові відключення».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Всеукраїнську енергетичну асамблею.

«Звертаюся до політиків різних рангів, не вживайте словосполучення «віялові відключення». Використовуйте визначення «почергові обмеження споживачів». У свідомості людей «віялові відключення» - це коли одномоментно вимикають всіх споживачів, крім споживачів першої категорії: дитсадки, школи, лікарні, стратегічні об'єкти. Цим визначенням ви тільки лякаєте людей», – каже він.

Енергетик також деталізував механізм послідовного обмеження споживачів.

«У ситуації з введенням КМУ надзвичайного стану в енергетиці через зниження обсягу вугілля антрацитової групи внаслідок блокади на Донбасі, ми повинні скоротити споживання електроенергії чіткими організаційними заходами з боку відповідальних відомств і енергетичних компаній. Нам не вистачає палива і потужностей при пікових навантаженнях в енергомережі (ранковий і вечірній максимум споживання). Тому потрібно ці пікові навантаження «розігнати», – вважає Плачков.

Віялові відключення: чому формула «Роттердам+» не поліпшила ситуацію в енергетиціВ Україні вже понад півроку ціноутворення електроенергії прив'язане до індексу API 2 на вугілля в портах Нідерландів і вартості його доставки в Україну. Незважаючи на реформаторський запал, Кабмін із завидною постійністю вже третій рік поспіль запроваджує режим надзвичайних заходів в українській енергетиці.

За його словами, за рахунок введення робочого дня на годину раніше або пізніше, скорочення освітлення на 25%, переведення працівників підприємств на суботній робочий день можна скоротити близько 10% споживання.

Іван Плачков зазначив, що з графіка відключень на першому етапі повинні бути виключені споживачі 1 категорії.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України ввів надзвичайні заходи в енергетичній системі України 15 лютого.

Нагадаємо, що в Україні вже 3 роки під ряд взимку вводять надзвичайний стан в енергетиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: