Клімкін назвав можливу дату зустрічі в «нормандському форматі»

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що зустріч країн нормандської четвірки може пройти 17 лютого на полях саміту G20.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що 17 лютого розглядається як дата, коли може відбутися наступна зустріч очільників зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» в Бонні (Німеччина).

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

«Народний фронт» закликав до розширення «нормандського формату»Парламентська фракція «Народного фронту» виступила з пропозицією розробити стратегію звільнення Криму та Донбасу, а «нормандський формат» розширити за рахунок США та Великобританії.

«Ми зараз ведемо консультації з німецькими друзями та з французькими друзями, яким чином організувати зустріч. Можливо, це буде зустріч на рівні міністрів закордонних справ. Зараз розглядаються кілька опцій, одна з опцій – це 17-е (лютого – Ред.), на полях «великої двадцятки», – сказав Клімкін.

«В принципі, опція непогана для нас, оскільки дозволяє також проінформувати інших міністрів «двадцятки» про те, що робить Росія зараз на Донбасі, тому обговорюємо ці опції. Буде в мене також найближчими годинами контакт із Зігмаром Габріелем (голова МЗС Німеччини – Ред.), і тоді ми формально визначимося», – зазначив Клімкін.

За його словами, головне – це результат зустрічі.

Раніше уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер розповів, за яких умов можливі переговори лідерів «нормандської четвірки».

Нагадаємо, Путін і Меркель домовилися зібрати «нормандську четвірку» через загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: