«Народний фронт» закликав до розширення «нормандського формату»

Читать на русском
Алгоритм деокупації Криму та захоплених агресором територій Донбасу має бути покроковим та об'єднати всю державну владу України.

Парламентська фракція «Народного фронту» виступила з пропозицією розробити стратегію звільнення Криму та Донбасу, а «нормандський формат» розширити за рахунок США та Великобританії.

Члени фракції вважають, що стратегію звільнення Криму та Донбасу має представити Президент України на затвердження Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«Фракція «Народного фронту» заявляє про необхідність затвердження стратегії та плану звільнення Криму й Донбасу», – сказав керівник фракції Максим Бурбак із трибуни українського парламенту у вівторок.

За його словами, Президент України має дати суспільству стратегічне бачення й представити його Верховній Раді, а парламент має затвердити цю стратегію.

Голова фракції підкреслив, що алгоритм деокупації Криму та захоплених агресором територій Донбасу має бути покроковим, об'єднати всю державну владу України й стати національною ідеєю на найближчий час.

Республіканці і демократи закликають Трампа надати Україні летальне озброєння – WSJСеред представників обох партій, які підписали лист на ім'я обраного президента, сенатори Маккейн і Рубіо.

«До «нормандської четвірки» мають долучитися США та Великобританія як гаранти безпеки України за Будапештським меморандумом», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію для виконання нею Мінських домовленостей.

Раніше В МЗС України заявляли, що Російська Федерація постійно демонструє готовність до повномасштабного вторгнення в Україну, дестабілізуючи ситуацію вздовж кордону з Україною.

«Слово і Діло» зафіксувало 70 обіцянок народного депутата України й голови фракції «Народного фронту» Максима Бурбака, 35 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 50%. Із повним переліком обіцянок депутата можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: