Україна підписала меморандум із Фінляндією

Читать на русском
Україна і Фінляндія підписали меморандум про співпрацю в сфері відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Кай Мюккянен за підсумками двосторонніх переговорів підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

Повідомляється, що документ підписали в рамках візиту Президента України Петра Порошенка до Фінляндії в присутності глав обох держав.

«Метою укладення Меморандуму є посилення двостороннього співробітництва в сферах енергоефективності, енергозбереження, використання поновлюваних джерел енергії і альтернативних видів палива», - повідомили в прес-службі.

Сторони будуть обмінюватися досвідом, інформацією та знаннями з даної тематики, розробляти і впроваджувати спільні програми та проекти, надавати підтримку організаціям і компаніям двох країн по проведенню спільних семінарів, курсів і зустрічей з тематики енергоефективності, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Нагадаємо, Порошенко також звернувся до президента Фінляндії Саулі Нііністе з проханням посилити тиск на Росію в питанні звільнення українських заручників з окупованих територій і з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: