Чубаров закликав українську владу змінити статус Криму в Конституції

Читать на русском
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Рефат Чубаров просить Президента Петра Порошенка прискорити роботу над змінами до Конституції щодо створення кримськотатарської автономії в складі України.
Рефат ЧубаровФото: Апостроф

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Рефат Чубаров просить Президента Петра Порошенка прискорити роботу над змінами до Конституції щодо створення кримськотатарської автономії в складі України.

Про це він заявив під час виступу в парламенті, повідомляє «Слово і Діло».

Чубаров зазначив, що референдум щодо відновлення автономії Криму був проведений 26 років тому, коли кримські татари лише почали повертатися на батьківщину.

«Москва боялася, що доведеться відновлювати кримськотатарську автономію в зв'язку з поверненням депортованого кримськотатарського народу на свою землю. Крім того, Москва, намагаючись зупинити боротьбу українців за відновлення незалежної держави, хотіла отримати потужний важіль, щоб стримувати Україну», – сказав він.

Чубаров нагадав, що кримські татари вимагали провести референдум після того, як вони повернуться.

Савченко запропонувала віддати Крим РосіїНародний депутат Надія Савченко вважає, що звільнити Донбас невійськовим шляхом можна, але для цього на деякий час доведеться здати Крим.

«Але Москва поспішала, їй потрібен був такий інструмент тиску на Україну, щоб Україна не стала незалежною. Ми маємо винести з цього урок. Я знову закликаю Президента України та уряд якомога можна швидше скликати конституційну комісію, щоб почати роботу з внесення змін до розділу 10 Конституції України «Автономна Республіка Крим». Автономна Республіка Крим має стати Кримськотатарською Автономною Республікою як невід'ємною частиною України», – заявив він.

Зазначимо, 22 вересня 2016 року Верховна Рада затвердила рекомендацію позбавити Севастополь спеціального статусу та змінити статус Автономної Республіки Крим на Кримськотатарську Автономну Песпубліку.

Нагадаємо, з початку російської агресії Крим залишили 50 тисяч осіб. «Слово і Діло» проаналізувало, як змінилася економіка Криму за три роки анексії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: