У Гамбії назріває військовий конфлікт

Читать на русском
Сенегал і Нігерія готові вторгнуться в Гамбії, якщо гамбійський президент не складе повноваження.

Збройні сили Сенегалу і Нігерії готові вторгнуться в Гамбії, якщо Гамбії президент Ях'я Джамме добровільно не складе повноваження.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

У заяві представника збройних сил Сенегалу йдеться, що армія вже приведена в повну готовність і почне діяти, якщо влада Гамбії не зуміють знайти політичне рішення кризової ситуації.

Нігерія повідомила, що підготувала свою авіацію. У разі необхідності вона підтримає сенегальські сухопутні війська в ході їх вторгнення в Гамбії. З самої Гамбії вже евакуюють туристів - в основному голландських і британських.

Дозвіл на вторгнення в Гамбії владі Сенегалу видало Економічне співтовариство країн Західної Африки (ЕКОВАС). Воно в грудні підтримало перемогу на виборах президента Гамбії опозиціонера Адама Берроу.

Підсумки тих виборів були оскаржені чинним президентом Гамбії - визнавши спочатку свою поразку, Джамме незабаром змінив свою позицію і заявив, що вибори пройшли з численними порушеннями.

Нагадаємо, багаторічний президент Гамбії Ях'я Джамме, який раніше зазнав поразки на виборах в грудні 2016 року, оголосив в країні надзвичайний стан терміном на 90 днів - за два дні до інавгурація переможця виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: