Порошенко назвав Путіна та Асада безвідповідальними лідерами

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко звинуватив глав Росії та Сирії в безвідповідальності. За його словами, саме за Путіна і Асада в сьогоднішньому світі проблеми з безпекою.

Через двох безвідповідальних лідерів – президента Сирії Башара Асада і президента Росії Володимира Путіна, - ми маємо великі проблеми з глобальною безпекою.

Про це в інтерв'ю CNN заявив президент Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

Порошенко в Давосі зустрівся з генсеком ООНПрезидент України Петро Порошенко провів зустріч із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерришем на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Глава держави відзначив важливість для України сильної, об'єднаної Європи та трансатлантичної єдності, включаючи США.

«Тут, у Давосі, ми мали цікаву тему для обговорення щодо відповідального лідерства. Думаю, що з-за двох безвідповідальних лідерів – Ассада і Путіна, - ми маємо великі проблеми з глобальною безпекою», - підкреслив Порошенко.

Президент також додав, що кібератаки є частиною гібридної війни РФ.

Литва назвала Росію головною загрозою національній безпеціСейм Литви затвердив оновлену стратегію національної безпеки, на першому місці – конвенціональна військова загроза, яку представляє Росія.

Президент відзначив підтримку України з боку США в останні 2,5 роки та висловив сподівання на продовження ефективної співпраці.

Раніше, Порошенко назвав країни, з якими Україна буде нарощувати співпрацю.

Також Президент України впевнений, що адміністрація новообраного президента США Дональда Трампа буде підтримувати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: