Аваков доручив ДПСУ готуватися до деокупації Донбасу в 2017 році

Читать на русском
За словами голови МВС, прикордонники мають бути готовими до повернення контролю над кордоном ОРДЛО вже цього року, на черзі – окупований Крим.

Українські прикордонники мають бути готовими до повернення контролю над ділянкою державного кордону в окупованому Донбасі вже в 2017 році, а в подальшому й у Криму.

Про це на засіданні колегії Держприкордонслужби заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, пише прес-служба МВС, передає «Слово і Діло».

«Я впевнений, що перед нами постане завдання прямо зараз і в 2017 році, коли ми повинні будемо вийти на міжнародно визнані кордони. Процесом деокупації Донбасу будуть займатися поліцейські, гвардійці, органи юстиції, органи влади. Але першими висуватимуться прикордонники. Буде завдання взяти кордон під контроль», – сказав він.

Тука розповів, коли пройдуть вибори на окупованому ДонбасіЗаступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука назвав приблизну дату виборів на окупованих територіях.

«Це не моє пропагандистське висловлювання або якась ідея фікс. Це реальність, з якою незабаром доведеться зіткнутися, й держава має розраховувати на вашу готовність до рішучих дій і волю до забезпечення цього процесу», – додав Аваков.

За словами голови МВС, це буде довгострокова місія, оскільки після розробки плану та визначення завдання протягом двох тижнів необхідно буде забезпечити контроль над державним кордоном.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука розповів, коли Україна поверне Донбас.

Нагадаємо, раніше політолог розповів «Слову і Ділу» за яким сценарієм Україна може повернути Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: