Порошенко підписав закон, яким впроваджується штраф за зарплати в конверті

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається запровадження штрафу за виплату зарплат у конверті в розмірі 100 мінімальних заробітних плат.
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається запровадження штрафу за виплату зарплат «у конверті» в розмірі ста мінімальних заробітних плат.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Відповідно до закону, підприємці сплачувтимуть штраф у розмірі до трьох мінімальних зарплат у всіх випадках недопущення держінспекторів праці до перевірки, крім випадку, коли темою перевірки є неоформлення трудових договорів із працівниками та виплата зарплат «у конверті».

Гройсман пригрозив штрафами тим, хто не підвищить мінімальні зарплатиПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір штрафувати бізнес за непідвищення мінімальної зарплати.

Також підприємців штрафуватимуть на 100 мінімальних зарплат (із 1 січня 2017 року – 320 тисяч гривень) у разі недопущення держінспектора праці до перевірки, якщо вона здійснюється з метою виявлення працівників із неоформленими трудовими договорами, виплати заробітної плати без нарахування й сплати єдиного внеску (виплата зарплати «в конверті»).

Крім того, законом передбачається сплата фізособами-підприємцями, які є платниками єдиного податку першої групи, єдиного соціального внеску в розмірі не менш ніж половина мінімального ЄСВ, навіть якщо підприємець не веде господарську діяльність і не отримує прибуток.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросте вдвічі – до 3200 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: