Стрілянина в Княжичах: силовики перевіряють 17 поліцейських керівників

Читать на русском
Органами досудового розслідування перевіряється ймовірна причетність 17 посадових осіб до трагічних подій у Княжичах.

Органи досудового розслідування перевіряють ймовірну причетність до трагедії в Княжичах 17 посадових осіб.

Про це сьогодні на засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Органами досудового розслідування перевіряється ймовірна причетність 17 посадових осіб до скоєння різного виду злочинів. Керівництво підозрюється в службовій недбалості з особливо тяжкими наслідками, співробітники – в умисному вбивстві», – сказав він.

У справі перестрілки в Княжичах призначено 15 експертиз – ЛуценкоУ рамках розслідування справи про стрілянину в Княжичах призначено 15 судових експертиз. Результати стануть відомі через 1,5 місяці.

Луценко зазначив, що йдеться про ймовірну причетність працівників Броварського відділення поліції охорони, співробітників київського КОРДа, співробітників поліції особливого призначення Києва, керівників кримінальної поліції Шевченківського районного управління, начальника цього управління, а також керівників ГУ Нацполіції та начальника ГУ Нацполіції Києва.

Як повідомлялося раніше, вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району в результаті проведення спецоперації із затримання злочинної групи грабіжників загинули п'ятеро співробітників Нацполіції. Офіційна версія свідчить, що правоохоронці відкрили вогонь помилково.

За фактом загибелі силовиків прокуратура області розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 115 КК. Виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян усунув від роботи всіх правоохоронців, які брали участь у спецоперації.

Нагадаємо, раніше експерт розповів «Слову і Ділу», як буде розвиватися питання презумпції правоти поліцейських в Україні після трагедії в Княжичах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: