КОРД приїхав в Княжичі не на службовій машині - Луценко

Читать на русском
Мікроавтобус, на якому співробітники КОРД виїхали на місце події у Княжичах, не був службовим.

Співробітники спецпідрозділу КОРД приїхали на місце перестрілки в Княжичах не на службовому автомобілі.

Про це на прес-конференції в Житомирській області, яку транслював канал «112 Україна», заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«За моєю інформацією, бус, на якому КОРД під'їжджав на місце подій у Княжичах, не був службовим», - сказав він.

Поліція за тиждень затримала сім банд – ТроянЗа минулий тиждень українські правоохоронці ліквідували сім банд, заявив керівник Нацполіції.

При цьому Луценко зазначив, що при необхідності правоохоронці мають право використовувати службовий транспорт, але в даному випадку дій КОРД повинна була передувати розвідка місця і сил, які будуть протистояти спецназівцям.

«КОРД діяв так, як його вчили, але перед ним повинна була піти розвідка, яка повинна була визначити, хто захопив працівників поліції, скільки їх є, і тоді можна було б елементарно побачити машину ДСО МВС України, і це повинен зробити тоді не одна людина», - сказав Луценко.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня, в селищі Княжичі Броварського району Київської області в результаті проведення спецоперації по затриманню злочинної групи грабіжників загинули п'ятеро співробітників Нацполиции. Офіційна версія свідчить, що правоохоронці розстріляли один одного за помилку.

6 грудня в. о. голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що після перестрілки в Княжичах відсторонені від служби 25 поліцейських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: