Омелян назвав спекуляцією заяви про подорожчання залізничних квитків

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заперечує заяву голови Укрзалізниці Войцеха Бальчуна про підвищення тарифів на перевезення.
Володимир Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заперечує заяву голови «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна про підвищення тарифів на перевезення.

Про це пише УНІАН, повідомляє «Слово і Діло».

«Тут є багато різних думок. Моя думка, і її поділяє радник прем'єр-міністра пан Міклош, який також говорив, що на цьому етапі підвищення залізничних тарифів є досить спекулятивної річчю», – розповів голова транспортного відомства.

Він зазначив, що перш ніж говорити про підвищення тарифів команда Бальчуна має продемонструвати ефективну роботу, чого, за його словами, досі не відбулося.

Бальчун розповів, куди підуть гроші від підвищення тарифів в «Укрзалізниці»Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун запевнив, що гроші від підвищення підуть на рухомий склад, а правління УЗ готове звітувати щоквартально про витрачені гроші, щоб не повторювати попередніх помилок.

«У Міністерстві ми будемо розглядати питання фінансового плану «Укрзалізниці» на 2017 рік, де буде, відповідно, порушуватися й питання тарифів, оскільки підняття тарифів формує значну дохідну частину для «Укрзалізниці», – зазначив міністр.

«Я залишаюся при своїй думці, що «Укрзалізниця» має показати за сім місяців роботи нової команди, в чому полягала ефективність, де ми наростили прибутковість, зменшили операційні витрати, в тому числі за рахунок корупції. Поки що такої відповіді я не отримав», – підкреслив Омелян.

Нагадаємо, Раніше Бальчун заявив, що в 2017 році залізничні квитки дорожчатимуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: