Бальчун розповів, куди підуть гроші від підвищення тарифів в «Укрзалізниці»

Читать на русском
Керівництво Укрзалізниці готове укласти з бізнесом меморандум, де будуть вказані статті витрат у результаті використання коштів від нового підвищення тарифів.

Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун запевнив, що гроші від підвищення підуть на рухомий склад, а правління УЗ готове звітувати щоквартально про витрачені гроші, щоб не повторювати попередніх помилок.

Про це пише ЦТС за результатами зустрічі на Дарницькому вагоноремонтному заводі, передає «Слово і Діло».

В «Укрзалізниці» також готові укласти меморандум із бізнесом, де будуть вказані статті витрат у результаті використання отриманих коштів від нового підвищення тарифів на вантажоперевезення (+25%).

«Ми готові підписати з вами меморандум про підвищення тарифів, де буде чітко прописано, куди підуть гроші», – заявив голова правління УЗ.

Так голова УЗ відреагував на ремарку заступника гендиректора «АрселорМіттал Кривий Ріг» Володимира Ткаченка, який заявив, що бізнесу потрібні гарантії, що після підвищення тарифів не повториться ситуація з дефіцитом вагонів, як цьогоріч.

Застаріле обладнання «Укрзалізниці» не дозволяє отримувати прибуток від рекордного врожаю – BloombergЗастаріле обладнання «Укрзалізниці» заважає українським фермерам продавати рекордні врожаї, які спостерігаються в останні роки, в той час як економіка країни й без того страждає від конфлікту з Росією.

Присутній на зустрічі депутат Верховної Ради Володимир Гусак, член парламентського комітету з питань транспорту, закликав УЗ шукати можливості для зниження собівартості перевезень, оскільки бізнес зараз сам перебуває в скрутному становищі.

Як повідомлялося раніше, підвищення тарифів передбачено проектом фінансового плану підприємства на 2017 рік.

Раніше Войцех Бальчун запропонував провести відкриту дискусію про доцільність підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення в 2017 році за участю бізнесу, представників Міністерства інфраструктури, народних депутатів, експертів і журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: