Націоналізація «ПриватБанку»: хронологія подій

Читать на русском

Пізно ввечері 18 грудня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено рішення про підтримку пропозиції Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід «ПриватБанку» в 100% державну власність. Пізніше стало відомо, що головою правління банку буде призначений колишній міністр фінансів Олександр Шлапак.

Вранці 19 грудня пройшла спільна прес-конференція голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та міністра фінансів Олександра Данилюка, на якій вони підтвердили початок націоналізації ПБ. Також, за інформацією Гонтаревої, в капіталі банку була виявлена ​​нестача в розмірі 148 мільярдів гривень. Голова НБУ заявила, що на першому етапі держава виділить 43 мільярди гривень на докапіталізацію «Привату».

Крім того, як стверджує Данилюк, після фінансової стабілізації установа буде продана. На прес-конференції заявили також про введення тимчасової адміністрації в «ПриватБанк». Згідно з повідомленнями Мінфіну та НБУ, націоналізація ПБ була узгоджена з європейськими партнерами, а також МВФ, які пізніше привітали таке рішення українського уряду.

Детальніше – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: