У посольстві Польщі прокоментували інцидент у Перемишлі

Читать на русском
Інцидент у Перемишлі є провокацією для внесення розбрату між поляками та українцями, а методи, що застосовувались, є елементом гібридної війни, яку проводить РФ проти Європи.

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло називає події в польському Перемишлі «російською методикою», а сам інцидент розцінює як провокацію, спрямовану ​​на те, щоб посварити поляків та українців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна.

«Це російська методика, щоб посварити поляків та українців ... Насправді, путінській Росії не так просто побудувати проросійське лобі в Польщі, так само як і в Україні ... І в цій ситуації що можна зробити? Можна просто посварити поляків та українців», – пояснив Пєкло.

Посол додав, що це також є елементом «гібридної» війни, яку проводить РФ проти Європи.

Нагадаємо, 10 грудня в Перемишлі відбувся марш організацій націоналістичного спрямування під патронатом державної установи Інститут національної пам'яті та мера Перемишля. Такі заходи проходять у місті щорічно в грудні. Один з учасників вигукнув польською мовою «Смерть українцям!», коли колона проходила повз Український народний дім, де розташовується «Об'єднання українців у Польщі».

Стало відомо, коли «Укрзалізниця» запустить потяг «Інтерсіті» в ПольщуВ «Укрзалізниці» підтвердили рішення продовжити маршрут поїзда «Інтерсіті» Київ-Львів до польського Перемишля. Це відбудеться 23 грудня поточного року.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця припустив, що інцидент з антиукраїнськими гаслами був провокацією, й закликав не надавати йому ще більшого розголосу.

Як повідомлялося раніше, командування литовсько-польсько-української бригади та офіцери штабів батальйонів прибули на загальновійськовий полігон Збройних Сил Польщі «Демба» для участі в сертифікаційному командно-штабному навчанні Common Challenge 16, яке розпочнеться 11 грудня й триватиме п'ять днів.

Нагадаємо, що в листопаді в Україні відбулися міжнародні військові навчання за участю військових з України, Польщі, Литви та Канади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: