Клімкін заявив про розслідування спалення українського прапора в Польщі

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Клімкін заявив, що поляки зайнялися розслідуванням спалення українського прапора в Польщі.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що польська сторона зайнялася розслідуванням інциденту зі спаленням українського прапора, який стався у Варшаві 11 листопада.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Клімкін наголосив, що інцидент зі спаленням українського прапора у Варшаві під час ходи з нагоди 98-ї річниці незалежності Польщі ретельно розслідується польською стороною, але вже є підстави вважати це провокацією.

Екс-очільник МЗС і Міноборони Польщі подав до суду на КачиньськогоКолишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський подав до суду на лідера правлячої партії Право і справедливість Ярослава Качинського в зв'язку заявами того з приводу авіакатастрофи під Смоленськом у 2010 році.

«Ми дуже пильно за цим стежимо, з точки зору ставлення до українців в суспільстві, що важливо не стільки на політичному, а більше побутовому рівні», - запевнив він.

«Зараз ми якогось загрозливого сплеску не бачимо. Навіть нашумілий випадок зі спаленням українського прапора поляки зараз ретельно розслідують і станом на сьогодні ми схильні вважати, що це була усвідомлена провокація - це було зроблено прямо перед камерою, дуже показово, з конкретною метою організувати провокацію», - сказав Клімкін.

Нагадаємо, 10 грудня в Перемишлі відбувся марш організацій націоналістичного спрямування під патронатом державної установи Інститут національної пам'яті і мера Перемишля. Подібні заходи проходять в місті щорічно в грудні. Один з учасників вигукнув польською мовою «Смерть українцям!», Коли колона проходила повз Українського народного дому, де знаходиться «Об'єднання українців у Польщі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: