Японія збирається пом'якшити санкції проти РФ – ЗМІ

Читать на русском
У четвер, 15 грудня, Японія оголосить про пом'якшення візового режиму з Росією. Про це пише газета Asahi з посиланням на свої джерела.
Сіндзо АбеФото з відкритих джерел

У четвер, 15 грудня, Японія оголосить про пом'якшення візового режиму з Росією.

Про це пише газета Asahi з посиланням на свої джерела, повідомляє «Слово і Діло».

Як пише видання, таке рішення буде ухвалене в ході переговорів президента Росії Володимира Путіна з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Пом'якшення візового режиму з боку Японії фактично «пом'якшує санкції», які були введені щодо Москви в 2014 році після анексії Криму військами РФ.

Штайнмаєр: рано скасовувати санкції проти РосіїМіністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не підтримує швидке зняття санкцій із Росії.

Також повідомляється, що зміни торкнуться довгострокових віз, термін дії яких може бути збільшено з трьох до п'яти років, що дозволить громадянам РФ багаторазово в'їжджати в Японію.

Видання Asahi зазначає, що намір прем’єр-міністра про пом'якшення візового режиму пов'язаний, зокрема, з його бажанням укласти мирний договір з Путіним. Він також пов'язаний з економічним співробітництвом, план якого прем'єр-міністр Японії представив президенту в травні цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для підтримки територіальної цілісності України Японія продовжить термін дії санкцій щодо Росії через конфлікт на Донбасі, спричинений російською агресією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: